Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακαρόνια με μυρωδικά, σκόρδο & σάλτσα ντομάτας




Τα ζυμαρικά, διακρίνονται ιδιαίτερα για τη θρεπτική τους αξία. 
Στη συγκεκριμένη συνταγή εμπλουτίζονται ακόμη περισσότερο με τις αναμφισβήτητες διατροφικές ιδιότητες του σκόρδου αλλά και της σάλτσας ντομάτας.



Υλικά για 4 μερίδες

  • 500γρ.  σπαγγέτι
  • 1κ.σ. βιτάμ
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3κ.σ. λευκό κρασί
  • 4κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 400γρ. καθαρισμένες και ψιλοκομμένες φρέσκες τομάτες
  • 1φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
  • Λίγος βασιλικός
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης


Εκτέλεση
1.    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε καλά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε βιτάμ. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει το βιτάμ και διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά. 
2.    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψήνουμε μέχρι να ξανθύνουν. Σβήνουμε με το  λευκό κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό και τις ψιλοκομμένες τομάτες. 
3.    Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, την κανέλα, το μαϊντανό και το φύλλο της δάφνης. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. 
4.    Σερβίρουμε μοιράζοντας τα ζυμαρικά σε ατομικά πιάτα και περιχύνοντας με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και, αν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Διατροφικό Σχόλιο: Η μοναδική συνύπαρξη σπουδαίων διατροφικών συστατικών που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη συνταγή εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με ουσίες όπως είναι η αλυσίνη (σκόρδο) και το βιοδιαθέσιμο λυκοπένιο (σάλτσα ντομάτας). Ως αποτέλεσμα αυτού του υπέροχου «παντρέματος» αποδίδεται ένα πραγματικό αντιοξειδωτικό κοκτέιλ υγείας. Το φανταστικό αυτό «πιάτο» είναι επιπλέον πλούσιο σε ασβέστιο, που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και αναχαιτίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, παρουσιάζει σημαντική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου προφυλάσσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και από διάφορες μορφές καρκίνου, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και Β6, ενισχύουν το νευρικό σύστημα και αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΟΝΆΔΩΝ ORAC (in vitro) ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.500

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Εκδήλωση

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Μικρά και συχνά γεύματα | Η σημασία τους στον έλεγχο του βάρους

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μειωμένο βάρος σχετίζεται με την συχνότητα των γευμάτων. Όσοι καταναλώνουν  μικρά και τακτικά γεύματα  τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό το βάρος τους σε σχέση με άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν  συχνά γεύματα  κατά την διάρκεια της ημέρας.