Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως, αμύγδαλα, καρύδια και φρούτα εποχής



Μία συνταγή που προτείνεται ανεπιφύλακτα ως πρωινό γεύμα πλούσιο σε ORAC.

Εφοδιάζει τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια και παρέχει πλουσιοπάροχα ποικιλία σημαντικών θρεπτικών συστατικών!

Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά

Υλικά για 2 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 2 φλιτζάνια γάλα με 1.5% λιπαρά
  • 4 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 10 αμύγδαλα
  • 2 φλιτζάνια φρούτα εποχής (Μπανάνα, μήλο, αχλάδι, σταφύλι, ακτινίδιο, φράουλες κλπ)

Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα
  2. Τοποθετούμε τα δημητριακά ολικής αλέσεως σε ένα βαθύ πιάτο
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα
  4. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και και τα ανακατεύουμε με τη βρώμη.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και σερβίρουμε

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Τα δημητριακά ολικής αλέσεως αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική πηγή βιταμινών της ομάδας Β και φυτικών ινών με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Οι ξηροί καρποί και τα φρούτα εποχής αποτελούν σημαντικές πηγές βιταμινών C και Ε, ψευδάργυρου, και φυσικά πολλών μονάδων ORAC. Το γάλα τέλος, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλότατης βιολογικής αξίας, βιταμινών A, D που συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία από οστεοπόρωση.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 5.100

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Εκδήλωση

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Μικρά και συχνά γεύματα | Η σημασία τους στον έλεγχο του βάρους

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μειωμένο βάρος σχετίζεται με την συχνότητα των γευμάτων. Όσοι καταναλώνουν  μικρά και τακτικά γεύματα  τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό το βάρος τους σε σχέση με άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν  συχνά γεύματα  κατά την διάρκεια της ημέρας.