Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χταπόδι στη σχάρα με πράσινη σαλάτα


Ο απλούστερος, αλλά και πολύ γευστικός τρόπος για να γευθούμε το χταπόδι.

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 5΄






Υλικά για 4 μερίδες
• 1 μέτριο χταπόδι
• 1 κ.σ. αλάτι
• 4 κ.σ.ελαιόλαδο
• Χυμό από ½ λεμόνι ή 2 κ.σ. ξίδι
• 2 κ.σ. ρίγανη

Για τη σαλάτα
• Ανάμεικτα φύλλα από μαρούλι σαλάτα, μαρούλι ρόμαν, αντίδι, τρυφερές κορυφές από σπανάκι και φύλλα ρόκας
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. 
  2. Τα ψήνουμε στη σχάρα, γυρνώντας τα από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν καλά αλλά να παραμείνουν μαλακά.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ρίγανη και το ξίδι ή το χυμό του λεμονιού. 
  4. Μόλις βγάλουμε το χταπόδι από τη σχάρα και ενώ είναι ακόμη ζεστό, το περιχύνουμε με τη λαδορίγανη που ετοιμάσαμε.
Για τη σαλάτα: πλένουμε τα φύλλα των σαλατικών και τα σκουπίζουμε καλά. Τα κόβουμε με τα χέρια μας σε μέτρια κομμάτια και τα ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως.



ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Μία γευστική και χορταστική συνταγή υψηλότατης διατροφικής αξίας με πολύ χαμηλή παροχή ενέργειας. Το χταπόδι μπορεί να καταναλώνεται χωρίς τύψεις από άτομα που ακολουθούν ένα διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους. Επίσης, ενισχύει το μεταβολισμό, την καλή όραση και τη λειτουργία της καρδιάς χάρη στο πλούσιο περιεχόμενό του σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη Α φώσφορο, ω-3 και ω-6 λιπαρά. Η πράσινη σαλάτα ενισχύει ακόμα περισσότερο τις συγκεκριμένες διατροφικές ιδιότητες επαυξάνοντας τις παρεχόμενες μονάδες ORAC και τις φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία ολόκληρου του γαστρεντερικού συστήματος.


ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 6.855

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Εκδήλωση

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Μικρά και συχνά γεύματα | Η σημασία τους στον έλεγχο του βάρους

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μειωμένο βάρος σχετίζεται με την συχνότητα των γευμάτων. Όσοι καταναλώνουν  μικρά και τακτικά γεύματα  τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό το βάρος τους σε σχέση με άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν  συχνά γεύματα  κατά την διάρκεια της ημέρας.