Η κατάλληλη διατροφή, τόσο κατά τη φάση του διαβάσματος όσο και κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων, εξασφαλίζει, σε συνδυασμό με την άρτια προετοιμασία, τη μέγιστη επίδοση.
Την ώρα που διακυβεύονται οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς, θα πρέπει ο μαθητής να βρίσκεται σε πλήρη πνευματική διαύγεια.
Πώς θα το πετύχει αυτό; Μα, προετοιμάζοντας τον εαυτό του κατάλληλα μέσω της σωστής διατροφής.
Διαβάστε παρακάτω τις συνοπτικές οδηγίες για τη Διατροφή των μαθητών στις εξετάσεις:
Τα διατροφικά «sos» των εξετάσεων...
- Καλό Πρωινό
- Ποικιλία τροφίμων
- Συχνότητα γευμάτων
- Ενυδάτωση
- Ελαφρύ βραδινό
Συστατικά που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή του μαθητή...
- Ω-3 λιπαρά οξέα
- Σίδηρο
- Ψευδάργυρο
- Βιταμίνες συμπλέγματος Β
- Μαγνήσιο
- Καφεΐνη
- Ginseng
Τα κατάλληλα τρόφιμα...
- Γάλα- Γιαούρτι
- Δημητριακά ολικής αλέσεως
- Σολομός
- Αβγό
- Ξηροί καρποί
- Φρούτα
- Συκώτι
- Κακάο/μαύρη σοκολάτα
- Καφές
Την ημέρα των εξετάσεων....
- Όχι στις εξετάσεις με «άδειο στομάχι»
- Αλλά ούτε και με... γεμάτο!
- Την ώρα του διαγωνίσματος: Καραμέλες - τσίχλες με ζάχαρη,
- Νερό ή πορτοκαλάδα για την πρόληψη του κινδύνου αφυδάτωσης