Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φασολάδα



Το κατεξοχήν ελληνικό φαγητό, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μουλιάσματος: 1 νύχτα

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄



Υλικά για 4 μερίδες
•    450 γραμμ. φασόλια μέτρια
•    4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ παραδοσιακό
•    3 ώριμες ντομάτες  ψιλοκομμένες 
•    3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
•    1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
•    2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
•    Αλάτι,  πιπέρι
•    10 ελιές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1.    Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε ένα μπολ με κρύο νερό. Την επομένη τα ξεβγάζουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
2.    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, λίγο αλάτι, την ντομάτα και το ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ παραδοσιακό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30΄, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν, χωρίς να διαλύονται. 
3.    Μοιράζουμε τη φασολάδα σε ατομικά μπολ ή πιάτα σούπας και τη συνοδεύουμε με ελιές και 1 φέτα φρέσκο χωριάτικο ψωμί.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Μία παραδοσιακή συνταγή και απόλυτα θρεπτική πρόταση. Η φασολάδα είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα: ουσίες που μιμούνται τη δράση των στεροειδών ορμονών και ιδιαίτερα των οιστρογόνων στο ανθρώπινο σώμα. Επίσης παρέχει πλουσιοπάροχα μονάδες ORAC (1,5 φορά περισσότερες από αυτές που έχουμε ανάγκη καθημερινά), αλλά και επιμέρους αντιοξειδωτικές ουσίες όπως είναι το λυκοπένιο, τα φλαβονοειδή και η βιταμίνη C, που προστατεύουν την καρδιά και προλαμβάνουν τον κίνδυνο προσβολής από διάφορες μορφές καρκίνου. Το γευστικό αυτό πιάτο παρέχει στον οργανισμό ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών για την καλή λειτουργία του εντέρου και βιταμίνη Ε για ένα υγιές δέρμα και ανθεκτικά μαλλιά.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 6.375

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Εκδήλωση

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ο διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης και η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ , γιορτάζουν κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10) με διαδραστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη σωστή διατροφή! Καλεσμένη στην ZouglaTV η Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Έφη Δέδε μας εξηγεί τι ακριβώς είναι η  Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και τι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!