Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μοσχαράκι λεμονάτο με σάλτσα μουστάρδας


Η απόδειξη ότι ένα κλασικό πιάτο μπορεί να είναι νόστιμο, διαιτητικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά!


Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30΄




Υλικά για 4 μερίδες
  • 800 γραμμ. μοσχάρι νουά
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Λίγους σπόρους μπαχάρι
  • 1 φλιτζ. λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann΄s
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με λίγο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ΄ όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση και προσθέτουμε τους σπόρους του μπαχαριού, αλάτι, πιπέρι, τα λαχανικά ολόκληρα και το καρότο σε ροδέλες.
2. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένο το σκεύος, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, παίρνουμε 1 φλιτζάνι από το ζουμί του και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό των 2 λεμονιών και τη μουστάρδα Hellmann΄s, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό.
3. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Πρόταση σερβιρίσματος: Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι με φλοιό Fytro.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Λεμόνι, μουστάρδα, μπαχαρικά και μυρωδικά «εξωραΐζουν» τις βλαβερές ιδιότητες του κόκκινου κρέατος και αναδεικνύουν την αντιοξειδωτική απόδοση του πιάτου. Άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες- βιταμίνη C, Ε, β-καροτένιο και φλαβονοειδή, με αξιοσημείωτη παροχή ORAC, που αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό της καθημερινής μας απαίτησης- παρουσιάζουν ευεργετικές επιδράσεις τόσο στη λειτουργία της καρδιάς, όσο και του ανοοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα, το συγκεκριμένο πιάτο παρέχει αφειδώς σίδηρο για καλύτερη αιμοποίηση και ενίσχυση της φερριτίνης, καθώς και πρωτεΐνες πολύ υψηλής διατροφικής αξίας για αποτελεσματικές βιολογικές λειτουργίες.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 2.320

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Εκδήλωση

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ο διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης και η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ , γιορτάζουν κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10) με διαδραστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη σωστή διατροφή! Καλεσμένη στην ZouglaTV η Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Έφη Δέδε μας εξηγεί τι ακριβώς είναι η  Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και τι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!