Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως μπορώ να χάσω 10 κιλά και σε τι χρονικό διάστημα;


Είμαι 1.70 και τώρα είμαι 62 κιλά. Πήρα 8 κιλά μέσα σε 4 μήνες, πως μπορώ να τα ξανά χάσω και να ξανά γίνω 52 - 53; (και μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα;)

Απάντηση
Αρχικά, πρέπει να ξέρεις ότι βάσει του Δείκτη Μάζας Σώματος, ο οποίος μας δείχνει κατά πόσο το βάρος σου είναι φυσιολογικό, ανήκεις στη κατηγορία ιδανικού βάρους.

Όσον αφορά τώρα το βάρος που πήρες, θα ήταν καλό να ξέρουμε αν δικαιολογείται διατροφικά ή αν θεωρείς ότι δεν έχεις καταναλώσει τόσο φαγητό ώστε να πάρεις 8 κιλά τόσο σύντομα! Θα σου πρότεινα λοιπόν να κάνεις κάποιες εξετάσεις για να ελέγξεις αν είναι όλα φυσιολογικά.

Αν λοιπόν δεν υπάρχει κάποιο "πρόβλημα υγείας" μπορείς να ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να χάσεις βάρος.

Αυτοί είναι:
  1. Να ακολουθείς μικρά και συχνά γεύματα.
  2. Να καταναλώνεις αρκετά φρούτα και λαχανικά.
  3. Τα γαλακτοκομικά σου να είναι χαμηλών λιπαρών.
  4. Να πίνεις αρκετό νεράκι αλλά και πράσινο τσάι.
  5. Να τρως από όλες τις ομάδες τροφίμων (όσπρια, λαδερά, κρεατικά, ψάρια, ζυμαρικά).
  6. Να έχεις αυξημένη φυσική δραστηριότητα. 30' περπάτημα την ημέρα θα σε βοηθήσουν πολύ.
Ακολουθώντας αυτούς τους βασικούς κανόνες, θα μπορούσες να χάσεις 2-4 κιλά το μήνα. Θα πρέπει να ξέρεις ότι μια σωστή απώλεια είναι 0,5-1 κιλό την εβδομάδα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Εκδήλωση

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!

Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ο διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης και η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ , γιορτάζουν κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10) με διαδραστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη σωστή διατροφή! Καλεσμένη στην ZouglaTV η Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Έφη Δέδε μας εξηγεί τι ακριβώς είναι η  Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και τι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Η Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!

Η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση και κεφάτο party!