Εάν έκανα μια δίαιτα μόνο με υγρά ή μόνο μαρούλι θα είχε αποτέλεσμα;


Έχω κάποια παραπάνω κιλά από όσο θα ήθελα και θα άρμοζε στο ύψος μου. Το πρόβλημα μου είναι πως έχω προσπαθήσει πολλές διατροφές και δίαιτες και δε βοήθησαν, δηλαδή μετά τα 2-3 κιλά σταματούσα να χάνω. Είμαι 17 και κάνω αερόβια γυμναστική, εάν έκανα μια δίαιτα μόνο με υγρά ή μόνο μαρούλι θα είχε αποτέλεσμα κατά τη γνώμη σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα Δ., Δεν υπάρχει λόγος να καταφύγεις σε κάτι τόσο στερητικό
Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως είσαι κουρασμένη από τις πολλές προσπάθειες που μου λες ότι έχεις κάνει, αλλά μήπως καμία από αυτές δεν ήταν ουσιαστική? Όπως και να 'χει, ακολουθώντας μια αυστηρή δίαιτα, πιθανότατα θα χάσεις κάποια κιλά, αλλά τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα! 

Ο οργανισμός σου θα εξαντληθεί, θα χάσεις την ενέργειά σου (ζαλάδες-ατονίες), ο μεταβολισμός σου θα "πέσει" με αποτέλεσμα αργότερα να ξαναπάρεις όλα τα κιλά που θα έχεις χάσεις και με δυσκολία θα χάνεις έστω και ένα κιλό! Είσαι αρκετά μικρή για να κάνεις κάτι τόσο "κακό" στον οργανισμό σου! 

Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε ένα διατροφολόγο, ο οποίος θα σε παρακολουθεί συχνά και θα σου ετοιμάζει ένα διαιτολόγιο ανάλογο με τις ανάγκες σου. Επίσης, αρκετά σημαντικό είναι να κάνεις κάποιες εξετάσεις αίματος για να απορρίψεις οτιδήποτε παθολογικό!